Bostadsbolaget, som under de senaste två decennierna rivit omkring 1 600 lägenheter, byggstartade det nya kvarteret för ett år sedan. Husdelarna byggdes i Småland och Estland och fraktades sedan till Söderhamn.

Nu, ett år senare, står de 40 lägenheterna klara för sina första hyresgäster. De flesta är två- och trerummare, men det finns även fyrarummare i området, som ligger på gångavstånd från centrum. Snitthyran är 1 481 kronor per kvadratmeter och år, och samtliga lägenheter är uthyrda.

Namn efter bandystjärna

De fem trähusen i kvarteret har byggts där Faxevallen tidigare låg. Det var hemmaarena för Brobergs IF, där bandyspelaren Göran ”Dallas” Sedvall var en klart lysande stjärna.

Smeknamnet fick han efter att han som barn hade sett vilda västern-filmen Dallas fyra gånger. Och nu heter alltså även kvarteret Dallas som en hyllning till bygdens bandyhjälte – som till vardags var fastighetsskötare på Faxeholmen och gick bort i somras, 76 år gammal.

Inom de närmaste fem åren planerar bostadsbolaget att bygga ytterligare 100–150 lägenheter. Därtill ska 50–100 lägenheter renoveras i det befintliga bostadsbeståndet, som totalt består av cirka 3 000 lägenheter.