19 juni Nytt skolmaterial om boendet

skolmaterial.jpgDe bästa knepen för att undvika en sur hyresvärd, för- och nackdelar med olika boendeformer och tio bra tips på hur du hittar någonstans att bo. Det är något av innehållet i det nya material som SABO erbjuder landets gymnasie- och högstadieskolor.

- Med detta får lärare och elever hjälp att diskutera bostadssituationen i Sverige och resonera kring vad unga tycker om sitt boende, säger Fräs Therese Berg, expert på ungas boende, SABO.

Materialet bygger på en analys av hur unga bloggar om boende, som SABO beställde av Kairos Future i höstas. Nu är analysen sammanställd så att den allra viktigaste informationen finns koncentrerad i en pedagogisk guide. Den handlar bland annat om skillnaderna mellan att hyra och äga sin bostad och vad som krävs av dig när du hyr. Till detta finns en lärarhandledning med förslag till diskussionsämnen för en klass.


Materialet riktar sig till högstadie- och gymnasieelever. Det beställs av läraren via Utbudet och är kostnadsfritt för skolorna. SABO kommer att tipsa berörda bostadsbolag på orten om vilka skolor som beställer material så att en eventuell kontakt kan tas. 

-  Tillsammans med vårt material kan ett besök på det kommunala bostadsbolaget ge riktigt bra information till alla gymnasister som är på väg ut i vuxenlivet, säger Therese Berg.

Ladda ner materialet som pdf här:

Hur vill du bo.pdfHur vill du bo.pdf

 Beställ egna tryckta ex av skolmaterialet här


Kontaktperson på SABO:
Therese Berg, expert på ungas boende, tel. 08-406 55 53