27 februari 2017Strömstadsbyggens Kombohus beviljas statligt stöd
 
Strömstadsbyggen har fått beskedet att de beviljas investeringsstöd på drygt 9 miljoner kronor för sitt Kombohus Mini i området Mällby.
 
– Det är glädjande att Strömstadsbyggen får stöd för sin utveckling av bostadsbyggandet i Strömstad, säger Göran Wallo vd på Strömstadsbyggen.
 
I veckan fick Strömstadsbyggen beslutet att de beviljats drygt nio miljoner kronor för sitt Kombohus Mini i området Mällby, ett par kilometer utanför Strömstad centrum. Strömstadsbyggen var det första bostadsföretaget som avropade Kombohus Mini när det lanserades i april 2015. Nu är de även först med att beviljas stöd för det. Alla lägenheter i huset är uthyrda och efterfrågan är fortsatt stor på mindre lägenheter i Strömstad.
 
– Vi planerar för en fortsatt byggnation av konceptet Kombo Mini med hyresrätter om cirka 40–50 lägenheter i tre etapper om totalt cirka 140–150 lägenheter, säger Göran Wallo.
 
Strömstadsbyggens hyresgäster är i alla åldrar men företrädesvis yngre som har arbetspendlat till Strömstad från andra kommuner.
 
– Det finns ett stort behov av små yteffektiva lägenheter som fler har råd att efterfråga och Kombohus Mini möter upp det på ett mycket bra sätt. Nu har Strömstadsbyggen dessutom visat att husen uppfyller förutsättningarna för att erhålla investeringsstöd, vilket på många orter kan underlätta att bygga nya bostäder med en projektekonomi som går ihop, säger Jonas Högset, ansvarig för nyproduktion på SABO.
 
Läs mer om Kombohus Mini här.