– Jag är stolt och glad över att allmännyttans arbete för en hållbar miljö uppmärksammas på det här sättet, säger Therese Rydstedt, energiexpert på SABO.

Miljö & Utveckling vill med priset lyfta fram hållbarhetsprojekt som ger positiva, konkreta och mätbara resultat. Ur juryns motivering:

”Branschföreningen SABO har varit spindeln i nätet och tagit fram ett arbetssätt som har gett ett starkt mandat för projektet i alla verksamheter. SABO visar att en branschorganisation har potential att identifiera ett problem och tillsammans med sina medlemmar hitta ett sätt att ta sig an detta. Det är något som även andra branschorganisationer kan ta efter, oavsett vilka utmaningar man ser framför sig.”

– Tack till alla energikämpar i landets allmännyttiga bostadsföretag, det här utnämnandet är till er. Ni visar att engagemang och kunnande leder långt och ger positiva avtryck, säger Therese Rydstedt.

Juryn för årets Miljöstrategipris har bestått av: Håkan Wirtén, generalsekreterare för Världsnaturfonden, Ylva Öhrnell, ordförande för Nätverket för Hållbart Näringsliv, NMC, Henrik Ny, universitetslektor på institutionen för strategisk hållbar utveckling vid Blekinge tekniska högskola, Kristina Birath, miljö- och samhällsbyggnadsdirektör, Eskilstuna kommun och Catrin Offerman, chefredaktör för tidningen Miljö & Utveckling.