Exjobb – så funkar det!


Behöver du en ny infallsvinkel på ett problem? Har du en idé du inte har tid att förverkliga? Genom att ta emot en högskolestudent som gör exjobb får ditt företag hjälp med er energiutmaning samtidigt som ni knyter framtidens talanger till er.


Att ta in en student som gör ett examensarbete för ditt företag är ett bra sätt att arbeta med strategisk kompetensförsörjning. Samarbetet ger ofta en bra bild av vilka färdigheter och kunskaper studenten har och hur han eller hon passar i arbetsgruppen. Ett samarbete som fungerar bra ger ringar på vattnet och förstärker ditt varumärke både som arbetsgivare och hyresvärd bland studenter och personal på universitetet.

Om du har ett uppslag som kan vara ett lämpligt uppdrag för ett examensarbete hjälper vi på SABO dig att hitta en student som kan förverkliga din idé.

Vill du veta mer om hur det är att ta emot en student som gör examensarbete, läs intervjun med Anna Freiholtz på Uppsalahem.

Läs mer om vilka exjobb andra SABO-företag gjort och hur du går tillväga för att komma i kontakt med en student i foldern nedan. 

Exjobb – så funkar det!.pdfExjobb – så funkar det!.pdf

Mer information
Hanna Larsson
hanna.larsson@sabo.se