SABO_trainee_header_top_sabose.jpgVälkommen till SABO Trainee
Allmännyttans eget traineeprogram ger dig en unik start på din karriär och förutsättningar att utvecklas till en nyckelspelare på ett allmännyttigt bostadsföretag oavsett om din inriktning är till exempel ekonomi, teknik, miljö, kommunikation eller samhällsansvar. Programmet ger dig en plattform att bygga nätverk och du får snabbt ett helhetsperspektiv på hur ett allmännyttigt bostadsföretag fungerar.

Vem kan bli SABO Trainee?
Vi söker nyutexaminerade akademiker som drivs av passion och samhällsengagemang och samtidigt har ett genuint affärsintresse. Vill du utvecklas med oss och bli framtida ledare eller specialist inom ett allmännyttigt kommunalt bostadsföretag är du den vi letar efter. Du har antingen nyligen tagit din examen, eller så har du viss arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som är ingenjör, förvaltare eller har en examen med inriktning mot fastighetsekonomi.

Program
Årets ansökningsperiod är avslutad. Ny rekrytering öppnar våren 2018.

 

Nyfiken på våra traineers vardag? Följ dem på SABO Trainee-sidan på Facebook.

 

 SABO Trainee

 


Programöversikt
Traineeprogrammet pågår under ett år. Du anställs redan från början på ett av landets 300 kommunala bostadsföretag för en specifik tjänst och har sedan din hemvist på det företaget under hela året. I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler där du får träffa traineer från andra delar av landet.

Traineeprogrammet ger dig en förståelse för hela verksamheten men också personlig utveckling och självinsikt. Utbildningsmodulerna förläggs på olika bostadsföretag runt om i Sverige. Det ger dig möjligheter att bygga nätverk samtidigt som du får en förståelse för hur andra företag än ditt eget valt att organisera sig och arbeta.

För att maximera förutsättningarna för ditt lärande innehåller utbildningen också hemuppgifter och strukturerade uppföljningssamtal med din chef.
 
Varför jobba inom allmännyttan?
För de flesta av oss är vårt hem en av livets viktigaste platser. Här finns tryggheten och kontinuiteten. Men tillgång till en egen bostad är inte en självklarhet för alla. Bostadsbristen är stor över landet och efterfrågan på hyresrätter ökar. Att ha någonstans att bo, ett eget hem, är inte bara viktigt för den enskilda individen. Det är också en förutsättning för att en stad ska växa och utvecklas. För att näringslivet på orten ska kunna anställa nästa talang och för att skolan ska kunna locka till sig studenter. Vill du arbeta i en verksamhet som arbetar affärsmässigt och med samhällsansvar och vars ägare har ansvar för kommunens bostadsförsörjning? Har du den kunskap och det engagemang som krävs för att vara med och bygga hållbara städer för alla? Då har du kommit rätt.

SABO_trainee_SAMHÄLLSANSVAR + AFFÄRSMÄSSIGHET.jpg
Besök oss i sociala medier
Följ SABO Trainee-sidan på Facebook för löpande information om vad som händer. Det är också här som nya trainee-tjänster annonseras ut allra först.

Besök SABO på Linkedin för löpande information om vår verksamhet.

Välkommen hem!

Kontakt på SABO
Fredrik Bauer
fredrik.bauer@sabo.se
08-406 55 28

Traineebloggen

Fastighetsförvaltare

”Klart bäst var att man skapar sig ett brett kontaktnät från programmet som man kommer ha stor nytta av i hela sin fortsatta karriär. Både genom de olika traineerna men även genom ­andra medverkande som närvarat under utbildningsmodulerna.”
Elin Ingemarsson, tidigare fastighetsförvaltare på Uppsalahem

VVS-ingenjör

”När jag började mitt trainee-år var jag inte så insatt i allmännyttans uppdrag, men under året har jag förstått vilken viktig funktion allmännyttan ­fyller i det svenska samhället.”
Karl Samuelsson, VVS-ingenjör med fokus på energieffektivisering, Telge Bostäder