Trainee_bild_sabose.jpg
åbab logo jpg.jpg

Fastighetsekonom till Årjängs Bostads AB

SABO Trainee är allmännyttans eget traineeprogram och vänder sig till dig som är nyexad och vill jobba med både hjärta och hjärna. Parallellt med din anställning på Årjängs Bostads AB deltar du i SABOs ettåriga traineeprogram där du träffar och nätverkar med traineer från andra bostadsföretag runtom i Sverige. Programmet är en bra start för dig som vill jobba i fastighetsbranschen och få såväl en bred verksamhetskunskap som personlig utveckling. Läs mer på sabo.se.
 
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att leda arbetet för att säkerställa att följande arbetsuppgifter utförs i enlighet med de interna och externa krav som gäller:
  • Upprätta budget och prognoser, skapa underlag för uppföljningar, presentera analyser.
  • Löpande bokföring och månadsbokslut.
  • Upprätta årsredovisning, delårsrapporter.
  • Hyreskalkylering, hyresförhandlingar och övrig kalkylering.
  • Ansvarig för finansieringsfrågor.
  • Ansvarig för moms, skattedeklarationer, uttagsbeskattning etc.
  • Ansvarig för fastighetsdeklarationer.
  • Föredragande ekonomiska ärenden i styrelsen samt delta i ledningsgruppen.
 
Din bakgrund och kompetens
Du som söker är engagerad och känner dig trygg i din kompetens. Du har en relevant utbildning inom ekonomi. Har du erfarenhet av att arbeta inom fastighetsbranschen är det meriterande men inget krav.
 
Du trivs med varierande arbetsuppgifter och är en prestigelös person som hugger i där det behövs. Vidare är du som person flexibel och handlingskraftig. Du gillar att bidra till utveckling och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 
Om Årjängs Bostads AB
Årjängs Bostads AB ska vara det självklara valet för hyresgäster inom Årjängs kommun. Vi erbjuder attraktiva och trygga boenden och ändamålsenliga lokaler.
 
Vi är en liten effektiv och engagerad organisation med 25 anställda, omsättningen är ca.65 MSEK.
Årjängs Bostads AB har nästan 1 000 lägenheter och förvaltar ett 40-tal lokaler samt ett hotell. Bolaget ägs till 100 % av Årjängs kommun.
 
Du blir en viktig person och kollega på vår arbetsplats. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med ett övergripande ansvar för ekonomistyrningen i företaget. Du blir förstås en nyckelperson i vår ledningsgrupp.
 
Ansökan
För ytterligare upplysningar kontakta VD Lars Åberg, 070-315 90 76, ansökan sänder du till lars.aberg@arjangsbostad.se
 
Övrig info
Start: senast augusti
Plats: Årjäng
Kontakt: VD, Lars Åberg, 070-315 90 76
Anställningsform: Provanställning 1 år med mycket goda möjligheter för tillsvidareanställning.
 
Om SABO
SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, som står som arrangör för traineeprogrammet, är bransch- och intresseorganisation för cirka 300 allmännyttiga bostadsföretag i Sverige. Våra medlemsföretag äger, bygger och förädlar hyresrätter över hela Sverige. Var sjunde svensk bor i någon av allmännyttans 800 000 hyresrätter. Tillsammans med våra medlemsföretag jobbar vi för trygga och hållbara bostadsområden och för att alla oavsett ålder, ursprung och inkomst ska kunna bo bra och prisvärt.