Allmännyttig frukost

– Pengar, makt och inflytande vid renovering

Om seminariet


Vem ska bestämma, hyresgästen eller fastighetsägaren? Renoveringarna av miljonprogrammet har tagit fart, men fortfarande behöver många bostäder rustas upp på ett sätt som är ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart. Många gånger oroar sig hyresgäster för hyreshöjningar. Samtidigt måste fastighetsägare kunna anpassa sina hus till en standard som möter kraven från både dagens och morgondagens hyresgäster.

Den statliga Hyresgästutredningen har haft i uppdrag att undersöka hur reglerna om hyresgästinflytande tillämpas och ta ställning till om detta inflytande bör stärkas. I slutet av april presenteras utredningens betänkande med förslag till långtgående reformer som stärker hyresgästernas ställning.
Förslagen väcker flera frågor: Hur ser en rimlig balans ut mellan fastighetsägarens och hyresgästernas intressen? Ska fastighetsägarens rätt inskränkas till förmån för ett ökat hyresgästinflytande? Ska önskemålen hos dagens hyresgäster styra över standard och hyresnivå för morgondagens hyresgäster?
Välkommen till en allmännyttig frukost på SABO den 5 maj med utredaren och riksdagsledamoten Agneta Börjesson (MP).

Medverkande
Gäst: Agneta Börjesson, särskild utredare, Hyresgästutredningen
Kommentarer: Chris Österlund, vd, Botkyrkabyggen och Erik Elmgren, förhandlingschef, Hyresgästföreningen
Moderator: Lena Liljendahl, SABO

Under frukosten kan du ställa frågor till de medverkande via twitter #allmännyttigfrukost

Detta seminarium kommer även att webbsändas, så om du inte får plats eller inte har möjlighet att resa till Stockholm så har du möjlighet att se det ändå på www.sabo.se i upp till en månad efter att seminariet ägt rum.

Praktisk information
Tid och plats
5 maj StockholmSABOKarta
Pris
Kostnadsfritt för allaOm du är anmäld men inte kommer debiterar vi 500 kronor exkl moms.
Sista anmälningsdag
2 maj
Vad ingår?
Frukosten serveras från 7.45. Seminariet börjar 8.15-9.15 är kostnadsfria och öppna för alla intresserade.
Mer information
Hanna Larsson08-406 56 15
Hoteltips

Freys Hotel

0,3 km till konferenslokalen

Välkommen till Freys Hotel, ett charmigt familjeägt hotell. Vårt flaggskepp, med 127 personligt inredda rum har ett fantastiskt läge i hjärtat av Stockholm nära Centralstationen. Ett perfekt utgångsläge för din Stockholmsvistelse! Miljömärkt hotell med Green Key.

Bryggargatan 12, Stockholm
Visa karta

Elite Hotel Adlon

0,3 km till konferenslokalen

Elite Hotel Adlon är beläget på Vasagatan i centrala Stockholm. Byggnaden är i nyklassicistisk stil och härstammar från år 1884. Det anrika hotellet rymmer i dag 111 hotellrum, tre välutrustade mötesrum samt den trevliga restaurangen Kött- & Fiskbaren. Snett över gatan hittar ni även gastropuben The Bishops Arms. Här bor du på bästa läge med ett bekvämt gångavstånd till Stockholms centralstation och Arlanda Express.

Vasagatan 42, Stockholm
Visa karta

Scandic Grand Central

0,7 km till konferenslokalen

Hotell Scandic Grand Central är ett trendigt och modernt hotell i centrala Stockholm med närhet till shopping, restauranger och kommunikation via Stockholm Centralstation. Centralt placerad i korsningen Kungsgatan-Vasagatan ligger hotell Scandic Grand Central i en klassisk byggnad med imponerande 130 år på nacken. Lokaltrafik med tåg, tunnelbana, buss samt Arlanda Express finns nära till hands men för dig som önskar upptäcka stan till fots har du shopping, restauranger och nöjesliv bara runt hörnet. I hotellobbyn kan du sjunka ned i en av våra sköna fåtöljer med en drink eller koppla upp din laptop med fritt wi-fi. Varför inte njuta av god mat i bistrodelen som även erbjuder livemusik. Svanenmärkt.

Kungsgatan 70, Stockholm
Visa karta

Nordic C Hotel

0,3 km till konferenslokalen

Vem du än är och vad som än för dig till Stockholm – ditt hotellrum är ditt tillfälliga hem. Vårt hotell, precis som ett hem, är personligt och utstrålar värme och trygghet. Våra 367 hotellrum är rökfria och väl genomtänkta med noga utvalda material, färger och utrustning. Personalen finns här för dig, med kunskap om sin stad och ett äkta engagemang. Du bokar enkelt ditt hotellrum online och det är även här du hittar våra bästa priser och kampanjer.

Vasaplan 4, Stockholm
Visa karta

Scandic Continental

0,3 km till konferenslokalen

Från Scandic Continental har du det mest centrala läget i Stockholm, nära till både kultur, shopping och nöjen. Det är ett utmärkt utgångsläge om du ska upptäcka populära attraktioner med gångavstånd till Gamla stan, Kungliga Operan, Stadshuset och Slottet. Kommunikationsmöjligheterna är mycket goda med sitt läge mitt emot Stockholms Centralstation och med möjlighet att nå flygbussar, tåg och tunnelbana direkt från lobbyn. Entré från T-centralen och Vasagatan

Vasagatan 22, Stockholm
Visa karta

Nordic Light Hotel

0,3 km till konferenslokalen

Nordic Light Hotel ligger bara några steg från Centralstationen i Stockholm och har 175 hotellrum. Gratis wifi och en stor frukost med hemgjorda marmelader, nygräddade våfflor och till största del ekologiska ingredienser ingår alltid när du bor hos oss. Hotellet är medlem i Design Hotels™ och präglas av ljusets, konstens och människornas skiftningar och nyanser. Läget är svårslaget invid kommunikationer som Arlanda Express, shopping, krogar och stadens pulserande hjärta. The Crooked Leg, hotellets egen restaurang och bar, erbjuder utsökta drinkar, rak och ärlig mat samt en dekadent brunch på helgerna. Hotellobbyn är en kreativ plats där skön musik möter utvalda arbetande konstnärer och där avslappnade affärsmöten blandas med gäster från hela världen.

Vasaplan 7, Stockholm
Visa karta