Telge Bostäder och Telge Hovsjö är Södertäljes största hyresvärdar med drygt 10 000 bostäder. Nu söker vi dig som tillsammans med våra controllers vill skapa en enhet för affärsstöd som stödjer vår verksamhet och bidrar till en lönsam styrning.

Controllerchef till Telge Bostäder och Telge Hovsjö

Rollen som controllerchef är ny och syftar till att göra vårt controllerarbete mer affärsnära och framåtriktat. Ditt primära ansvar är att leda, samordna och utveckla arbetsgruppen affärsstöds arbete för att säkerställa en hög effektivitet i bolagets ekonomiska processer. Du ansvarar även för att kontinuerligt utveckla rutiner och processer för att ge verksamheten bästa möjliga beslutsstöd. CFO, controllerchef och chef verksamhetsutveckling utgör ledningsgrupp för affärsstöd och verksamhetsutveckling.

I roller ingår även

 • Samordning av budget- och prognosarbete.
 • Du rapporterar direkt till CFO.
 • Personalansvar för åtta medarbetare, fyra controllers och fyra ekonomer.

Personliga egenskaper

Som person är du analytiskt, strukturerad och noggrann. Du har ett utpräglat affärstänk och god förmåga att förstå helheten utan att tappa detaljerna. Det som utmärker dig är din integritet, din förmåga att sätta gränser och samtidigt bygga förtroendefulla relationer. Att möta människor ger dig energi och du leder och planerar framgångsrikt dina medarbetares arbete. Du drivs av att se andra växa och utvecklas och har mycket god förmåga att inspirera och motivera andra.

Krav

 • Högskoleutbildning inom ekonomi.
 • Dokumenterad god ledarerfarenhet.
 • Flerårig erfarenhet av uppföljning- och analysarbete.
 • Erfarenhet av arbete med ekonomisystem och IT som stöd för processer.
 • God förmåga att uttrycka sig i både tal och skrift.

Meriterande

 

 • Erfarenhet från projektuppföljning, gärna inom liknande bransch.
 • Erfarenhet från arbete med fastigheter, byggnation eller infrastruktur.
 • Erfarenhet av personalansvar.

Jobba hos Telge

Vi uppmuntrar våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. På Telge finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis. För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Experis Malin Magnusson 076-780 68 64. Facklig kontaktperson är Sanne-Liv Olsen för Vision, 08‑550 220 00.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Vi arbetar löpande med den här tjänsten och den kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Därför vill vi ha din ansökan via den här länken så snart som möjligt, och allra senast 17 december 2017.