Hos SABO får du vara med och driva och förverkliga ett omfattande digitaliseringsarbete inom allmännyttan. Du får arbeta med över 90 bolag som vill påskynda digitaliseringen mot uppkopplade fastigheter och det smarta hemmet. SABO behöver dig för att i rollen som Projektledare IT accelerera medlemsföretagens digitaliseringsgrad och samla de gemensamma resurserna genom olika nätverk i syfte att skapa medlemsvärde.

Fastighetsbranschen ligger efter andra branscher när det gäller digitalisering och allmännyttan är, trots många goda initiativ, inget undantag. Här finns dock en bra yta för att prova innovativa lösningar och inleda samarbeten med startups, leverantörer och andra organisationer. Målet med detta arbete är att allmännyttan och de bolag som deltar ska vara ledande inom digitalisering i fastighetsbranschen och på sikt göra vinster inom flera relaterade områden.

Vi är idag ett 50-tal personer som jobbar på SABOs kansli på Drottninggatan i Stockholm. Vi som arbetar här brinner för samhällsfrågor och tycker att bostadsfrågan är något som angår alla.

Ansvar och uppgifter

Ditt ansvar i rollen är primärt att initiera, leda, delta i, eller självständigt driva projekt inom initiativet utifrån ett IT perspektiv, med rapporteringsansvar mot projektchefen. Vidare kommer du att:

 • Driva omvandling till öppna IT-system och ökad innovation genom FastAPI och utveckling av detta.
 • Bidra till att identifiera områden för att ta fram gemensamma kravspecifikationer och handla upp lösningar.
 • Skapa delprojekt där bolag går ihop och kraftsamlar kring utveckling av nya tjänster.
 • Initiera och underhålla kontakter med branschen, leverantörer, akademien, myndigheter och andra organisationer.
 • Ge medlemsföretagen råd, stöd och inspiration i frågor som ligger inom kompetensområdet och initiativet.
 • Hålla sig à jour med det som händer i omvärlden, trender, beslut eller förslag som påverkar digital fastighetsförvaltning och utveckling.

Om dig

För att lyckas som Projektledare IT behöver du ha ett starkt driv med en entusiastisk inställning till förändring samt har en god IT och affärsförståelse. Du ser möjligheter samt kan översätta verksamhetens behov till IT-lösningar. Vidare har du lätt för att bygga upp och utveckla konstruktiva samarbetsrelationer. Du arbetar mot uppsatta mål och är strukturerad, lyhörd, tydlig och kommunikativ med god pedagogisk förmåga.

 • Erfarenhet av att driva IT/digitaliseringsprojekt
 • Kunskap om digitala plattformar, gärna inom fastigheter
 • Erfarenhet av att arbeta i gränssnittet mellan teknik/ digitalisering och affär
 • Vi ser att du bör ha relevant akademisk utbildning
 • Du är flytande i svenska i såväl tal som skrift samt har mycket goda kunskaper i engelska
 • Erfarenhet från fastighetsbranschen är meriterande

Detta är en projektanställning på tre år med placering i Stockholm. Resor inom Sverige kommer att förekomma.

Ansökan

Ansökan hanteras via rekryteringsbyrå. Sista ansökningsdag är 3 mars. Läs mer och ansök här.

Om SABO

SABO är en branschorganisation för allmännyttiga bostadsföretag. SABO ger medlemsstöd i form av utbildning, svarar för ekonomisk och juridisk rådgivning samt driver sakfrågor relaterade till allmännyttiga bostäder. SABO är också intresseförening och driver påverkansarbete. SABO bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.