Din dag på jobbet

Som besiktningstekniker ansvarar du för att göra avflyttnings- och underhållsbesiktningar ute hos kund. Besiktningarna gör du i mobiltelefon eller i dator. Besiktningarna behöver sedan följas upp, kostnader ska faktureras och åtgärder ska beställas i samband med besiktningen. Detta betyder att du i denna roll kommer att ha löpande kontakter med såväl externa som interna reparatörer. Det är också viktigt att se till att våra kunder får bästa möjliga service.

Mer om ditt jobb

I rollen som besiktningstekniker på Telge Bostäders avdelning Fastighet och Teknik, är det viktigt att arbeta proaktivt för att minimera antalet ärenden samt effektivisera deras hantering. Detta gör du genom att planera och följa upp verksamheten i enlighet med affärsplan, och arbetsmiljö- och miljöledningssystemet. I rollen som besiktningstekniker deltar du även i utvecklingsfrågor i affärsområdet samt koncernen.

Det här är du

Vi söker en person som är engagerad, noggrann, lösningsorienterad och kvalitetsmedveten. Du behöver ha en hög servicekänsla och god förmåga att kommunicera med hyresgäster, både i tal och skrift. Det är viktigt att du är bekväm i det personliga mötet med kunden. Det är också viktigt att du är självgående, med god strukturerad planeringsförmåga. Samarbetsförmåga är något vi värderar högt på Telge, eftersom vi delar kunskaper med varandra, samt stöttar och hjälper varandra när vi behöver det.

Krav

 • 3-årig gymnasie- eller yrkesutbildning. Relevant yrkesutbildning för tjänsten
 • Minst 3 års erfarenhet av besiktningar av lägenheter eller liknande
 • God vana att möta kunder i deras hem
 • Helhetssyn på uppdrag samt kunna göra prioriteringar utifrån verksamhetens krav och behov
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda IT-kunskaper och vana att arbeta i Microsoft Office

Meriter

 • Besiktningserfarenhet i flerfamiljshus
 • Byggteknisk utbildning
 • Erfarenhet av arbete med vattenskador, måleri och bygg
 • Vana att arbeta i Vitec eller liknande fastighetssystem
 • Vana med handledning av praktikanter
 • Övriga språkkunskaper

Det här är vi

Välkommen till Telgekoncernen. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig! Vi gör intervjuer löpande så skicka in din ansökan via den här länken så snart som möjligt, och allra senast den 31 juli. Varmt välkommen att bli en av oss!

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Anders Löfgren, 08-550 229 33.
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Marina Brunsärn, HR-specialist, 08-550 231 20.
Facklig kontaktperson är Sanne-Liv Olsen för Vision, 08-550 220 00.

 

Telge Bostäder är mer än tak, golv och väggar – vi bygger och utvecklar socialt hållbara bostadsområden för framtiden. Tillsammans med vårt systerbolag Telge Hovsjö bildar vi en av Sveriges tio största allmännyttor. I vårt bostadsbestånd finns alltifrån moderna nybyggen och miljonprogram och till studentbostäder och radhus. Vi som jobbar här brinner alla för att ta hand om de viktigaste vi har – våra hyresgäster.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, kommunikation, science center samt arbetsförmedling och bemanning.