Din dag på jobbet

Som projektledare på enheten Projekt på Telge Bostäder får du en utmanande tjänst där du har en viktig roll i att skapa Södertäljes framtid. Enheten driver bolagets alla projekt såsom mindre underhållsrenoveringar men även större rot-, installationsprojekt och nyproduktion. I din roll kommer du att fokusera på projekt i tidiga skeden, men du kommer även att ta dig an egna projekt där du är med från ax till limpa. Därför är det viktigt att du har kunskap om hela processen. Det är också viktigt med förståelse för lönsamhet ur ett samhällsperspektiv, då vi som kommunalt bostadsbolag har ett bredare uppdrag och ska erbjuda boende för alla.

Dina arbetsuppgifter

 • Samordna och avväga olika intressen
 • Leda konsultgrupper
 • Ha kontakt med myndigheter och specialistkonsulter
 • Sammanställa förstudier

Mer om ditt nya jobb

I din roll ser vi dig som en kunnig kollega som delar med dig av din kunskap och erfarenhet. Just nu är enheten inne i en utvecklingsfas där vi tar fram nya arbetsmetoder och rutiner, därför har du i denna tjänst chans att påverka både arbetssätt och strukturer. Du kommer att ha nära kontakt med våra förvaltare, och vi förväntar oss att du tar dig an de utmaningar som finns, och visar stort eget ansvar. I gengäld får du ett fritt, omväxlande och socialt jobb där du har stor möjlighet att utvecklas och blir delaktig i samhällsutvecklingen. Till din hjälp har du ett gäng kunniga kollegor som gärna delar med sig av sina erfarenheter.

Det här är du

Vi söker dig som är initiativtagande och självgående. Vi tror att du idag arbetar med exploateringsfrågor alternativt projektering inom offentligt verksamhet och har vana av stora upphandlingar och att ta fram förfrågningsunderlag. Du ser möjligheter och alternativa lösningar för genomförandet och ser lösningar där andra ser hinder. För att passa för tjänsten behöver du ha lätt för att samarbeta, då det är en viktig egenskap i denna roll. Vidare är du analytisk, strukturerad, handlingskraftig och uthållig. Självklart känner du igen dig i Telges kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig.

Krav

 • Relevant utbildning på högskolenivå (eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt).
 • Erfarenhet av att leda projekt, från förstudie till avslut och utvärdering, med fokus på tidiga skeden.
 • Förståelse och erfarenhet av förvaltning av fastigheter som helhet: byggnad, installationer och hyresgäster.
 • Erfarenhet av samverkan och dialog med konsulter, samarbetspartners och övriga intressenter.
 • Juridiska baskunskaper inom fastighets-, hyres- och entreprenadjuridik.
 • Kunskap om Plan- och bygglagen och LOU.
 • Goda kunskaper i Officepaketet.
 • Flytande svenska i tal och skrift.
 • B-körkort.

Det här är vi

Välkommen till Telgekoncernen. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig! Vi gör intervjuer löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, och allra senast den 10 juni 2018. Ansökan sändes in via den här länken.
Varmt välkommen att bli en av oss!

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Annika Lidén, tf projektchef, 08-550 225 36.
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Marina Brunsärn, HR-specialist, 08-550 231 20.
Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Anders Lindgren för SACO. Du når dem på 08-550 220 00.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.

Telge Bostäder är mer än tak, golv och väggar – vi bygger och utvecklar socialt hållbara bostadsområden för framtiden. Tillsammans med vårt systerbolag Telge Hovsjö bildar vi en av Sveriges tio största allmännyttor. I vårt bostadsbestånd finns alltifrån moderna nybyggen och miljonprogram till studentbostäder och radhus. Vi som jobbar här brinner alla för att ta hand om de viktigaste vi har – våra hyresgäster.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, kommunikation, science center samt arbetsförmedling och bemanning.