2018 startar ett fyraårigt utvecklingsprojekt inom Poseidon. Syftet är att vi inom ramen för fyra teman (digitalisering, boinflytande, avfallshantering och medarbetare) ska få nöjdare hyresgäster, erbjuda en effektivare förvaltning och bli en mer attraktiv arbetsgivare.

Vi jobbar dagligen för att skapa en stad med jämlika livsvillkor och trivsamma boendemiljöer. Samtidigt glömmer vi inte bort vårt grunduppdrag – att med både varsamhet och innovation förvalta vårt bestånd.

Som VD har du utifrån ägarens och styrelsens riktlinjer det övergripande ansvaret för att planera, leda och utveckla bolaget. Som stöd har du en ledningsgrupp med 12 distrikts- och stabschefer och rapportering görs löpande till styrelse och koncernledning. Du ingår även i Förvaltnings AB Framtidens koncernledning.

Vi söker dig som har erfarenhet av exekutiv befattning i en större organisation där du använt din affärsmässighet för att skapa en effektiv organisation och kultur. Du har relevant akademisk utbildning och goda kunskaper inom teknik och ekonomi. Du har förmåga att se sambandet mellan förvaltning av våra fastigheter och utjämning av livsvillkoren och hållbarheten i göteborgssamhället.

Du kombinerar samhällsnytta med affärsnytta och ser det som en självklarhet att samverka med personal- och arbetstagarorganisationerna. Erfarenhet från bostads- eller fastighetsbranschen är meriterande. Det är också meriterande om du är van att möta och skapa förtroende i massmedia.

Som ledare är du inspirerande, engagerad, trygg, förtroendeingivande och har stor social kompetens. Du har god förmåga att bryta ner visioner till mål, som du genom dina chefer förmedlar ut i organisationen. Du har medborgar- och befolkningsfokus samt tror på människors lika värde och förmåga.

Anställningsvillkor

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Anställningsform: Tillsvidareanställning, avtal för förvaltnings- och bolagschefer i Göteborgs Stad

Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Formell ansökan till tjänsten registrerar du via www.offentligajobb.se senast den 29 april 2018. Vid denna rekrytering samarbetar vi med Source. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via Source hemsida.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Lisa Mastalir, 0727-23 27 24, lisa.mastalir@source-executive.se eller Sofia Rasmusson, 0705-08 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se.

Om Bostads AB Poseidon

Bostads AB Poseidon äger och förvaltar 26 865 lägenheter i hyresrätt runt om i Göteborg. Hos oss bor cirka 60 000 hyresgäster – eller närmare var tionde göteborgare.

Som en del i Framtidenkoncernen och Sveriges största allmännytta har vi ett uppdrag som går långt utanför lägenhetsdörren. Att bygga det hållbara samhället för framtiden är vår övergripande vision. Det gör vi i stort och smått varje dag – från engagemang i stadsutvecklingen till att renovera så att våra hyresgäster har råd att bo kvar, att skapa meningsfull fritid för barn och unga och att hjälpa människor in på arbetsmarknaden. Alltid i dialog med våra hyresgäster, som ska ges ett långtgående inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning.

Våra fastigheter finns över hela staden och är alltifrån sekelskifteshus till moderna nybyggen. Verksamheten är uppdelad i åtta distrikt. Huvudkontoret, med stöttade funktioner, ligger i Gamlestaden.

Länkar och dokument