Ansvarsområden

Som VD har du, utifrån vår ägares och styrelsens riktlinjer, det övergripande ansvaret för att planera, leda och utveckla bolaget. Du kommer att ansvara för att Ystadbostäder genomför målen med att bygga 50 nya lägenheter om året och samtidigt genomför planerat underhållsarbete för befintligt bestånd. Du kommer att arbeta med visionsarbete och profilering av Ystadbostäder samt utveckling av processer kring affärsplan och värdegrundsarbete. Rollen är strategisk men som VD är du också involverad i processerna och har ett nära samarbete med dina chefer och medarbetare.

I ditt uppdrag kommer du även att vara VD för Ystads Industrifastigheter och ingå i kommunens koncernledningsgrupp. Ystads Industrifastigheter äger och förvaltar fastigheter för näringslivet och förvaltar 16 fastigheter med en totalyta på cirka 45 000 kvadratmeter.

Bakgrund

Du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation och gärna med erfarenhet från allmännyttan. Vi ser gärna att du har erfarenhet eller kunskap om fastighetsförvaltning och har du tidigare VD-erfarenhet och erfarenhet av upphandlingsarbete är det önskvärt. Du har en vana och erfarenhet av att arbeta i organisationer med struktur och tydliga rapporteringsvägar och har arbetat med affärsplan, visions- och värdegrundsarbete.

Du har goda ledaregenskaper, är kommunikativ och rak samt tror på ett öppet och transparent ledarskap. Du är en prestigelös person med god förmåga att hantera olika intressenter, både externt och internt, och kan navigera i en politiskt styrd organisation. Du är strukturerad och har ett kommersiellt tänk.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Ystadbostäder med Experis.

För mer information är du välkommen att kontakta Magnus Hallberg, chefsrekryteringskonsult, på telefon 040–660 63 14 alternativt e-post magnus.hallberg@se.experis.com

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan via den här länken

Sista ansökningsdag är den 4 juni. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att ses!