Vem kan bli Allmännyttans trainee?

Vi söker nyutexaminerade akademiker som drivs av passion och samhällsengagemang och samtidigt har ett genuint affärsintresse. Vill du utvecklas med oss och bli framtida ledare eller specialist inom ett allmännyttigt kommunalt bostadsföretag är du den vi letar efter. Du har antingen nyligen tagit din examen, eller så har du viss arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som är ingenjör, förvaltare eller har en examen med inriktning mot fastighetsekonomi.

färgglad illustration

Program

2018 års rekrytering avslutades sista mars. Håll utkik här i början av februari för att söka till 2019 års program.

Nyfiken på våra traineers vardag? Följ Allmännyttans traineeprogram på Facebook.

Traineeprogrammet pågår under ett år. Du anställs redan från början på ett av landets cirka 300 kommunala bostadsföretag för en specifik tjänst och har sedan din hemvist på det företaget under hela året. I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler där du får träffa traineer från andra delar av landet.

Traineeprogrammet ger dig en förståelse för hela verksamheten men också personlig utveckling och självinsikt. Utbildningsmodulerna förläggs på olika bostadsföretag runt om i Sverige. Det ger dig möjligheter att bygga nätverk samtidigt som du får en förståelse för hur andra företag än ditt eget valt att organisera sig och arbeta.

För att maximera förutsättningarna för ditt lärande innehåller utbildningen också hemuppgifter och strukturerade uppföljningssamtal med din chef.

Varför jobba inom allmännyttan?

För de flesta av oss är vårt hem en av livets viktigaste platser. Här finns tryggheten och kontinuiteten. Men tillgång till en egen bostad är inte en självklarhet för alla. Bostadsbristen är stor över landet och efterfrågan på hyresrätter ökar. Att ha någonstans att bo, ett eget hem, är inte bara viktigt för den enskilda individen. Det är också en förutsättning för att en stad ska växa och utvecklas. För att näringslivet på orten ska kunna anställa nästa talang och för att skolan ska kunna locka till sig studenter.

Vill du arbeta i en verksamhet som arbetar affärsmässigt och med samhällsansvar och vars ägare har ansvar för kommunens bostadsförsörjning? Har du den kunskap och det engagemang som krävs för att vara med och bygga hållbara städer för alla? Då har du kommit rätt. Välkommen!

Träffa oss i sociala medier

Det är på Allmännyttans trainee-sida på Facebook som nya tjänster annonseras ut allra först. Där, och på LinkedIn får du löpande information om vad som händer inom vår verksamhet. Du kan även ha koll på vad som händer under programmet via vår instagram.

Traineeprogrammet startade som SABO Trainee 2006. Sedan dess har programmet utvecklats och är mycket uppskattat – både bland medverkande företag och traineer. För att ytterligare stärka intresset för branschen som arbetsgivare är namnet numer Allmännyttans traineeprogram.