Programmet är en bra start för dig som vill jobba i fastighetsbranschen och få såväl en bred verksamhetskunskap som personlig utveckling. Anställningen startar enligt överenskommelse juni-september 2018. Anställningsformen är visstidsanställning under traineeåret med goda möjligheter till tillsvidareanställning efter traineeperiodens slut.

Dina arbetsuppgifter

HBV erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Hos oss får du arbeta strategiskt med hela inköpsprocessen, från analys, genom upphandlingsprocessen och till uppföljning och utveckling. Våra upphandlingskonsulter arbetar både enskilt och i team för att skapa bra avtal och affärer för våra medlemsbolag.

Bland annat kommer du att ta fram kravspecifikationer, upprätta av förfrågningsunderlag och skriva avtal som Sveriges allmännyttiga bostadsbolag sedan använder vid inköp. Du kommer även att förvalta avtal och agera rådgivare till våra kunder. Upphandlingarna genomförs ofta i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdare och med upphandlaren som projektledare. Vi arbetar i elektroniska upphandlingssystemet Visma Tendsign och följer naturligtvis alltid LoU (Lag om offentlig upphandling).

Din bakgrund och kompetens

Vi letar efter dig som vill utvecklas inom inköpsstrategi och arbeta övergripande med att göra bra affärer för Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. Du är analytisk, noggrann, har stor integritet och vill se att ditt arbete ger resultat.

Arbetet kräver att du både tar stort eget ansvar för dina avtal men också att du är kommunikativ och trivs med att arbeta i team med dina kollegor. Det är också viktigt att du kan ta egna initiativ och tycker om att ha många kontakter, både internt och externt. Vi tror att du har en högskoleutbildning inom ekonomi, juridik eller något annat relevant område.

Om HBV

HBV är inköpsfunktion åt Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. Vi genomför samordnade upphandlingar för produkter och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter. Med drygt 180 ramavtal hjälper vi dagligen våra medlemsbolag att förvalta och utveckla boendet för sina hyresgäster.

Våra avtal omsätter drygt två miljarder per år. På kontoret vid Globen i Stockholm arbetar drygt 30 anställda. Vi arbetar för att alla ska trivas och utvecklas på jobbet och vi erbjuder goda förmåner.

Ansökan och kontakt

Du söker tjänsten senast den 28 mars genom att skicka CV och personligt brev till info@hbv.se.

Frågor om tjänsten besvaras av upphandlingschef Ola Kroon på ola.kroon@hbv.se.

Länkar och dokument