– Det är oerhört viktigt att vårt samhällsnyttiga arbete uppmärksammas på en europeisk nivå. Jag är stolt över att vi tagit ett stort kliv i att förena hållbarhet och digitalisering. Genom att vi har gjort det, kan vi på ett pedagogiskt sätt kan hjälpa våra kunder i att fatta klimatsmarta beslut, säger Anna Freiholtz, hållbarhetschef på Uppsalahem.

Klimatavtryck i app

Den extra utmärkelsen får Uppsalahem för arbetet med projektet Klimaträtt. Där ingick att hyresgästerna i ett av Uppsalahems hus under ett halvår kunde följa sina klimatavtryck genom en app.

I genomsnitt minskade deltagarnas klimatavtryck med 31 procent under testperioden. Under 2019 får projektet får en storskalig fortsättning i samarbete med bland andra Uppsala kommun.

CEEP – som står för The european centre of employers and enterprises providing public services and services of general interest – är en organisation för arbetsgivare och företag som bidrar till samhällsnytta och social infrastruktur, som till exempel bostadsbolag, energibolag eller kollektivtrafik.