Hur kan Allmännyttan bidra till social hållbarhet?

Vad är det som gör att en lägenhet och ett bostadsområde blir ett hem? Den här konferensen vänder sig till dig som arbetar med och intresserar dig för just de där ingredienserna som skapar trygghet och trivsel, sammanför människor och bygger ett socialt hållbart samhälle.

Nya tankar

Botkyrkabyggen står som värd för årets konferens och givetvis kommer vi att få en god inblick i hur de arbetar såväl strategiskt som operativt med de möjligheter och utmaningar många av oss delar. Det kommer att handla om integration, samverkan för trygghet, olovlig andrahandsuthyrning och vräkningsförebyggande arbete och mycket mer. Förutom inspirerande föreläsningar bjuder Botkyrkabyggen även på spännande studiebesök.

Barnens rättigheter

Andelen avhysta barn har blivit större det senast året och vi ser en kraftig ökning av psykisk ohälsa bland barn och unga. Samtidigt pågår arbetet för införandet av FNs konvention om barnets rättigheter i svensk lagstiftning 2020. Därför kommer vi i år att särskilt uppmärksamma våra yngsta hyresgäster.

Varmt välkommen till Botkyrka – det kommer att bli en konferens som är långt ifrån lagom

Medverkande

Charlotta Lundström

Moderator under konferensen.

Siduri Poli
Siduri Poli är den inspirerande teknikexperten som identifierar och skapar samhällsförändringar med nya metoder, verktyg och filosofi.
Elisabeth Dahlin
Marlen Eskander
Charbél Gabro
Charbél delar med sig av hur det kan vara att komma från en tung uppväxt i utanförskap bland kulturkrockar, där drömmar och mål inte är i sikte, till att ändra tanke- och beteendemönster och finna inneboende motivation.
Gunnar Boquist
Chris Österlund
Susanne Axelsson Heldring
Henrik Szabo
Lars Matton
Lars arbetar sedan 2010 som jurist på Sveriges Allmännytta och med de flesta juridiska frågor som ett allmännyttigt bostadsföretag kommer i kontakt med. Han har tidigare bland annat arbetat som advokat på en affärsjuridisk advokatbyrå.
Anna Kanervo
Anna Kanervo är projektledare för Allmännyttans innovationslabb, och arbetar med boendefrågor på Sveriges Allmännytta.
Lena Liljendahl

Praktisk information

Datum och plats
18–19 september i Botkyrka
Hangaren Subtopia, Albyvägen 38
Visa på karta
Pris
6 400 kronor för medlem
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 20 juni
Boende
Hotellrum finns reserverade på Scandic Skärholmen och Scandic Kungens Kurva. Bokningskoder skickas i ut i bekräftelsen i samband med anmälan.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, luncher och middag.
Målgrupp
Du som arbetar med boendesociala frågor i ett SABO-företag.

Undrar du något?

placeholder+image
Anna Treschow
Anna Treschow är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.
placeholder+image
Lena Liljendahl
Lena Liljendahl är expert på boendefrågor.
placeholder+image
Åsa Schelin
Åsa Schelin är expert inom boende- och bosociala frågor.