Allmännyttans Ledardag
1 deltagare
- +
= 4 400 kr / 6 400 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 1 februari

En dag med ledarskap och företagsutveckling i fokus

Att arbeta som ledare i ett allmännyttigt bostadsbolag ställer krav på både ett agilt och ett stabilt ledarskap. Under dagen kommer vi att fokusera på framtidens ledarskap, hur vi blir ännu attraktivare arbetsgivare och hur vi kan utveckla framgångsrika team i våra företag.

Målet är att du som har en ledarroll med strategiska frågor på din agenda både får inspiration och också tar med dig konkreta tips hem till vardagen i ditt företag. Under dagen får du träffa andra personer i liknande roller och ges möjlighet att stärka ditt nätverk och utbytet med kollegor från andra allmännyttiga bostadsföretag.

Praktisk information

Datum och plats
6 februari i Stockholm
Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35
Visa på karta
Pris
4 400 kronor för medlem
6 400 kronor för övriga
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 1 februari
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation.
Målgrupp
VD, HR, ledningsgrupper m.fl

Medverkande

Anders Nordstrand
Pär Lager
Pär sitter i flera styrelser för både företag och organisationer och har tidigare varit VD och koncernchef för Berghs School Of Communication , chef för affärsutveckling i börsbolaget Sifo Group, politiskt sakkunnig på Utbildningsdepartementet samt chef för strategi och omvärldsanalys på Svenska Spel. Innan arbetslivet hade Pär en karriär i landslaget i cykel. Pär föreläser engagerat om trend och omvärldsspaning samt det kommunikativa ledarskapet. I vår kommer han med sin andra ledarskapsbok, ”Förändringsprincipen”.
Anna Dyhre
Anna var tidigare chef för Universum Sverige och är numera rådgivare och föreläsare. Hon arbetar med att fånga in och förstå vad som driver och attraherar talanger världen över. Man brukar kalla detta Employer Branding, eller hur man gör för att bli en attraktiv arbetsgivare. Anna är 70-talist och jur. kand. från Lund, och hon talar om olika aspekter av just Employer Branding – varumärket som arbetsgivare – vilket hon arbetat med sedan 1996
Anneli Ericson
Anneli är beteendevetare och har lång erfarenhet inom både HR och som chef och ledare bl.a från Saab AB, Toyota Material Handling, AB Stångåstaden, Region Östergötland m.fl. Anneli brinner för företagsutveckling i allmänhet och teamutveckling i synnerhet.
Peter Myrgård
Flera av uppdragen genomförs tillsammans med SABO-företag med fokus på att utveckla ledningsgrupper och ledarskap. Peter har lång erfarenhet av chef- och ledarskap bl.a från AB Stångåstaden där han verkade både som chef inom förvaltning men också som utvecklingschef med fokus på både affärsnytta och processutveckling.
Åsa Steen
Åsa är Förvaltningschef och vice vd på Svenska Bostäder sedan februari 2017. Åsa har en lång bakgrund från Sundbybergs stad där Åsa haft många olika roller bl.a. som vice stadsdirektör, projektchef,projektledare för utvecklingen av ny stadsdel Ursvik och av utvecklingen av området Hallonbergen byggt under miljonprogrammet. Inflytande och utvecklingsfrågor har varit en röd tråd genom alla hennes uppdrag.
Wivecka Ljungh
Wivecka har arbetat på Mimer i 10 år som HR-chef och de senaste åren också som Kvalitetschef. Brinner dessutom för social hållbarhet och är ansvarig för Jobbpunkt Mimer.  
Mikael Källqvist
Skriv ut programmet
Allmännyttans Ledardag
Dag 1 – 6 februari
09:30
Kaffe och smörgås
10:00
Välkomna!

Inledning och presentation

Moderator: Fredrik Bauer, SABO

Anders Nordstrand, Vd, Sveriges Allmännytta
10:15
Omvärldsanalys, framtid och trender – vad krävs av dig som ledare?

När förändringshastigheten skruvas upp, är det viktigare än någonsin med ett öppet sinne och ett väl fungerande arbete med omvärldsanalys. I den här föreläsningen presenteras några av de trender som påverkar oss allra mest, med ett litet extra fokus på kompetensförsörjning. Föreläsaren Pär Lager kommer också visa oss modeller, case och praktiska verktyg från hans kommande bok ”Förändringsprincipen”. Den handlar om hur en organisation kan skapa en kultur präglad av förändringsdriven omvärldsanalys.

Pär Lager, Omvärldsanalytiker och rådgivare
11:15
Employer branding – Hur lockar vi nya medarbetare till Allmännyttan, och hur får vi dem att stanna?

Hur kan vi rent konkret i allmännyttan arbeta smartare för att få den kompetens vi behöver att bli nyfikna på oss, och hur ser vi till att behålla och utveckla de talanger vi har inom våra olika allmännyttor? Anna Dyhre kommer att basera sin föreläsning runt sin prisbelönta bok ”Employer Branding – så bygger arbetsgivare starka varumärken” och hon utlovar högt tempo och humor för att vi ska våga se oss själva i ett större utifrån perspektiv och förstå vad som driver och skapar en attraktiv arbetsplats.

Anna Dyhre, Föreläsare
12:00
Lunch
13:00
Framgångsrika team

I dag jobbar flertalet medarbetare och ledare i team eller grupper för att prestera och bidra till att nå företagets mål.
Det kan vara en ledningsgrupp men likaväl ett underhållsteam, säljteam eller en projektgrupp. Hur effektiva och framgångsrika är teamen egentligen, vad kännetecknar ett framgångsrikt team och hur kan vi utveckla teamet för att nå maximal prestation och samtidigt ha både kul och må bra?

CENT har mångårig erfarenhet av att stödja och utveckla ledningsgrupper inom SABO-företag, och har ett framgångsrikt och beprövat sätt att arbeta med – individen, gruppen och företaget. Arbetet anpassas efter varje företags unika förutsättningar och tillsammans leder, utvecklar och följer vi upp processen. Det leder till verklig förändring.

Anneli Ericson, Konsult inom ledar-och företagsutveckling, CENTPeter Myrgård, Vd och konsult inom ledar- och företagsutveckling, CENT
14:30
Kaffe
15:00
Leda ett bostadsbolag med ledningssystem – förstå, följa och förbättra

Åsa delar med sig av sina erfarenheter av att som Förvaltningschef och Vice VD leda utvecklingsarbetet på Svenska Bostäder. Ett utvecklingsarbete där effektivt samarbete är målet och vägen går via hög delaktighet, gemensamma arbetssätt och ständiga förbättringar. Hela organisationen är delaktig i att utveckla ett ledningssystem med fokus på – förstå, följa och förbättra.

Åsa Steen, Vice vd Svenska Bostäder
15:30
Utveckla ledningsgruppen – individen, gruppen och företaget

Wiveka tillsammans med medlemmar ur Mimers ledningsgrupp delar med sig av sin förändringsresa i att utveckla både sig själv och sin ledningsgrupp. Ledningsgruppen arbetar med en effektiv struktur, har en stark vi-känsla och tar vara på individerna som utvecklar företaget till sin fulla potential. Fokus på – individen, gruppen och företaget.

Wivecka Ljungh, HR- och kvalitetschef, Bostads AB MimerMikael Källqvist, Vd, Bostads AB Mimer
16:00
Summering
16:30
Avslut och mingel med dryck och tilltugg

Rekommenderade hotell

Clarion Hotel Sign

Sveriges Allmännytta har avtal med Nordic Choice vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får man bokningsinformation med bokningskoder av Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Freys Hotel

Sveriges Allmännytta har avtal med Freys Hotel vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Scandic Continental

Sveriges Allmännytta har avtal med Scandic hotellen vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Scandic Downtown Camper

Sveriges Allmännytta har avtal med detta hotell vilket innebär ett förmånligt fast pris på hotellrum. Hotellet ligger mycket nära vårt kontor.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Elite Hotel Adlon

Sveriges Allmännytta har avtal med Elite hotellen vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får man bokningsinformation med bokningskoder av Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Kontakt

placeholder+image
Anette Tredal
Anette är chef för enheten Utbildning & Konferens.
placeholder+image
Pernilla Liljestrand
Pernilla Liljestrand är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar