Att styra skötsel av utemiljö
Stockholm 15 november
1 deltagare
- +
= 4 600 kr / 6 500 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 25 januari

Lär dig det gemensamma språket

Utemiljön är avgörande för att skapa attraktiva bostadsområden. På den här utbildningen får du som är fastighetsskötare, miljövärd, arbetsledare, entreprenör eller som jobbar med utemiljö i liknande roller, grundläggande kunskap om begrepp och verktyg som används i branschen.

Manualer, kartor och planer

För att nå en jämn och god kvalitet på utemiljön behövs styrdokument som hjälper till att planera, sköta och kontrollera arbetet. Här får du lära dig att använda verktyg som beskriver mål för skötseln: skötselmanual, skötselproduktkarta, kvartalsplan och produktionsplan. Verktygen ska göra skötselmålen tydligare, planeringen enklare och uppföljningen mer konstruktiv och utvecklande. Vi använder ett stort bildmaterial som stöd. Utbildningen bottnar i över 25 års samlad kunskap och erfarenhet.

Effektiv uppföljning med utförare

Du kommer även att lära dig att följa upp utförd skötsel med hjälp av fotolikare och checklistor för kontroll. Målet är att du efter utbildningen ska lyckas bättre i dialogen mellan beställare och utförare. Allt för att öka era möjligheter att uppnå det ni vill med skötseln i era bostadsområden.

Praktisk information

Datum och plats
22 februari i Stockholm
SABO, Drottninggatan 29
Visa på karta
Pris
4 600 kronor för medlem
6 500 kronor för övriga
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 25 januari
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch samt dokumentation.
Målgrupp
Vi rekommenderar att du har erfarenhet av utemiljöarbete antingen som fastighetsskötare, miljövärd eller arbetsledare. Detta är ingen grönutbildning. (En stor del av utbildningen sker i grupper och bygger på aktivt deltagande och diskussioner.)

Medverkande

Hans Andrén
Hans är organisationspedagog med lång erfarenhet av lärande i arbetsliv. Förutom att leda utbildningar på uppdrag av SABO är han idag också rektor inom kommunal vuxenutbildning.Hans var redaktör för böckerna Utemiljö, utgiven av Svensk Byggtjänst, och 5 steg för att styra skötsel av utemiljö, utgiven av SABO.
Skriv ut programmet
Att styra skötsel av utemiljö
Dag 1 – 22 februari
09:00
Kaffe och smörgås
09:30
Inledning

Presentation av ledare och deltagare
Gruppindelning
Syfte och mål, presentation av utbildningsmaterial, dagens program
Förväntningar

10:10
Därför är skötsel av utemiljö viktig
11:00
Bensträckare
11:10
Branschens bild av kvalitet
12:00
Lunch
13:00
25 års samlad kunskap och erfarenhet
13:30
Verktyg för att säkra kvaliteten på utemiljö
15:00
Kaffe
15:20
Protokoll för kontroll och lärande
15:50
Vilka är framgångsfaktorerna när man inför ny metod?
16:15
Sammanfattning

Gemensamma reflektioner

16:30
Avslut

Rekommenderade hotell

Scandic Downtown Camper

Mitt i Stockholm, där storstadens hjärta bultar som allra hårdast, har Scandic öppnat ett nytt signaturhotell för urbana upptäckare. Downtown Camper har promenadavstånd till Centralstationen men även till shopping, restauranger, utflykter, parker och kulturevenemang. Detta är den ultimata basen för upptäcktsresan i storstaden.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Freys Hotel

Välkommen till Freys Hotel, ett charmigt familjeägt hotell. Vårt flaggskepp, med 127 personligt inredda rum har ett fantastiskt läge i hjärtat av Stockholm nära Centralstationen. Ett perfekt utgångsläge för din Stockholmsvistelse! Miljömärkt hotell med Green Key.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Elite Hotel Adlon

Elite Hotel Adlon är beläget på Vasagatan i centrala Stockholm. Byggnaden är i nyklassicistisk stil och härstammar från år 1884. Det anrika hotellet rymmer i dag 111 hotellrum, tre välutrustade mötesrum samt den trevliga restaurangen Kött- & Fiskbaren. Snett över gatan hittar ni även gastropuben The Bishops Arms. Här bor du på bästa läge med ett bekvämt gångavstånd till Stockholms centralstation och Arlanda Express.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Kontakt

placeholder+image
Anna Treschow
Anna Treschow är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar