Boskola, hur och varför?
1 deltagare
- +
= 4 400 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 28 mars

Det här är en dag för dig som vill veta mer om eller har erfarenheter av att bedriva boskola. Att bostadsföretag håller en boskola, själva eller i samarbete med andra, kan vara en del i ett aktivt integrationsfrämjande arbete.

Eftersom syftet med boskolan är att öka kunskapen om hur det fungerar att bo i hyresrätt generellt kan den även rikta sig till fler, exempelvis unga som är nya på bostadsmarknaden. Högre kompetens hos hyresgästerna leder till ett större engagemang, bättre trivsel och minskade kostnader för till exempel sophantering eller problem i tvättstugan. Som deltagare får du några exempel på hur olika bostadsföretag bedriver boskola och vad som är bra att tänka på. Det blir också tid till gruppdiskussioner och idéutbyte.

Du som gick på ett liknande tillfälle förra året är vid intresse välkommen även denna gång. De exempel som presenteras i år är inte samma som förra året.

Praktisk information

Datum och plats
13 april i Stockholm
SABO, Drottninggatan 29
Visa på karta
Pris
4 400 kronor för medlem
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 28 mars
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe och lunch.
Målgrupp
Bovärdar, kundservicemedarbetare och du som arbetar med kommunikation med hyresgäster

Medverkande

Lena Liljendahl
Skriv ut programmet
Boskola, hur och varför?
Dag 1 – 13 april
09:00
Kaffe och smörgås
09:30
Inledning

Boskola som en del i hyresgästkommunikationen, Lena Liljendahl, SABO

10:00
SABOs kommande rapport om boskola

Lena Liljendahl, SABO

11:00
Boskola i Falun

Marianne Moberg Norell från Kopparstaden i Falun delar med sig av hur de bedriver sin boskola

11:30
Boskola hos SHIS Bostäder i Stockholm

Dagens andra exempel på boskola kommer från SHIS Bostäder i Stockholm, vi får höra om deras erfarenheter

12:00
Lunch
13:00
Peppar hyresgästen med pedagogisk film

Stolta, kompetenta hyresgäster och färre onödiga felanmälningar. Det hoppas Bostads AB Poseidon i Göteborg få med sina 10 pedagogiska boskolefilmer – undertextade på svenska, engelska, arabiska och somaliska. Kommunikatör Mia Olsson Broander och affärsutvecklare Chatarina Berndtsson presenterar processen bakom filmframtagningen samt hur filmerna används i Poseidons Boskolekoncept, som vidareutbildar såväl gamla som nya hyresgäster.

 

13:30
Kirunabostäders boskola

Representant från Kirunabostäder berättar om sin boskola

14:00
Gruppdisskussion och erfarenhetsutbyte
14:30
Kaffe
15:00
Fortsättning gruppdisskussion och erfarenhetsutbyte
15:30
Sammanfatting
16:00
Avslut

Rekommenderade hotell

Scandic Downtown Camper

Mitt i Stockholm, där storstadens hjärta bultar som allra hårdast, har Scandic öppnat ett nytt signaturhotell för urbana upptäckare. Downtown Camper har promenadavstånd till Centralstationen men även till shopping, restauranger, utflykter, parker och kulturevenemang. Detta är den ultimata basen för upptäcktsresan i storstaden.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Freys Hotel

Välkommen till Freys Hotel, ett charmigt familjeägt hotell. Vårt flaggskepp, med 127 personligt inredda rum har ett fantastiskt läge i hjärtat av Stockholm nära Centralstationen. Ett perfekt utgångsläge för din Stockholmsvistelse! Miljömärkt hotell med Green Key.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Elite Hotel Adlon

Elite Hotel Adlon är beläget på Vasagatan i centrala Stockholm. Byggnaden är i nyklassicistisk stil och härstammar från år 1884. Det anrika hotellet rymmer i dag 111 hotellrum, tre välutrustade mötesrum samt den trevliga restaurangen Kött- & Fiskbaren. Snett över gatan hittar ni även gastropuben The Bishops Arms. Här bor du på bästa läge med ett bekvämt gångavstånd till Stockholms centralstation och Arlanda Express.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Kontakt

placeholder+image
EvaHanna Wittrin
EvaHanna Wittrin är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser, samt programansvarig för Allmännyttans traineeprogram.

Relaterade utbildningar