Bostäder för nyanlända
1 deltagare
- +
= 3 500 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 24 januari

Om bosättningslagen i praktiken

Välkommen till en dag när vi fördjupar oss i bosättningslagen och hur det går till att få fram bostäder för nyanlända enligt dessa anvisningar. Du får utbyta erfarenheter och sprida kunskap om hur allmännyttan runt om i landet agerar för att uppfylla lagen.

Gå före i kön

Att låta nyanlända gå före i kön kan väcka starka känslor hos övriga invånare samtidigt som sociala förturer till utsatta grupper egentligen inte är något nytt, på de flesta håll. För- och nackdelar med att endast erbjuda tidsbegränsade kontrakt i samband med anvisningar enligt bosättningslagen är också något som det finns behov av att diskutera liksom hur man kan arbeta för att få boendet och integrationen att fungera så bra som möjligt. Därför bjuder SABO nu in till en konferens i ämnet.

Resultatet från SABOs rapport

Vi kommer att få höra om resultatet från SABOs rapport ”Bosättningslagen i praktiken”, ta del av hyresjuridisk expertis och få höra om exempel på hur några allmännyttiga bolag gått till väga och hur deras samarbete med kommunen ser ut. Dagen kommer även att innehålla tid för gruppdiskussioner.

Praktisk information

Datum och plats
14 februari i Stockholm
SABO, Drottninggatan 29
Visa på karta
Pris
3 500 kronor för medlem
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 24 januari
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch.
Målgrupp
Du som arbetar på något av SABOs medlemsföretag inom exempelvis uthyrning, integration, social hållbarhet eller marknad och kommunikation

Medverkande

Lena Liljendahl
Lars Matton
Lars arbetar sedan 2010 som jurist på Sveriges Allmännytta och med de flesta juridiska frågor som ett allmännyttigt bostadsföretag kommer i kontakt med. Han har tidigare bland annat arbetat som advokat på en affärsjuridisk advokatbyrå.
Anna Bjerklinger
Helena Dahlin Kassé
Carina Donselius
Skriv ut programmet
Bostäder för nyanlända
Dag 1 – 14 februari
09:00
Kaffe och smörgås
09:30
10:15
Kontraktstyper och hyresjuridiska aspekter
11:00
Bosocialt samarbetsavtal i Skövde

I samband med införandet av bosättningslagen upprättades ett nytt bosocialt samarbetsavtal mellan kommunen och Skövdebostäder som reglerar hur många lägenheter bostadsbolaget ska lämna till kommunen. Skövdebostäder delar här med sig av sitt arbetssätt och sina erfarenheter hittills.

Anna Bjerklinger, Bosocial chef på Skövdebostäder
12:00
Lunch
13:00
Att stötta nyanlända hyresgäster – så gör vi i Haninge

Helena Dahlin Kassé som är flyktingsamordnare och Carina Donselius som är gruppledare på boenheten på Haninge kommun berättar om deras bosociala projekt. Det handlar både om att stötta nyanlända hyresgäster och att få till en bra samverkan med hyresvärdar och andra aktörer i kommunen.

Helena Dahlin Kassé, Flyktingsamordnare, Haninge kommunCarina Donselius, Gruppledare mottagning av nyanlända, Haninge kommun
13:45
2-åriga kontrakt i Solna

På uppdrag av Solna stad förvaltar allmännyttiga Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna modulbostäder för nyanlända med kommunanvisning. Hyreskontrakten är tillfälliga och löper på två år. Elisabeth Latosek-Kovács som är marknadschef och Åsa Hart som är kommunikationschef på Signalisten berättar om hur de arbetar och erfarenheterna av detta.

14:30
Kaffe och gruppdiskussioner
15:30
Sammanfattning
16:00
Avslut

Rekommenderade hotell

Scandic Downtown Camper

Sveriges Allmännytta har avtal med detta hotell vilket innebär ett förmånligt fast pris på hotellrum. Hotellet ligger mycket nära vårt kontor.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Freys Hotel

Sveriges Allmännytta har avtal med Freys Hotel vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Elite Hotel Adlon

Sveriges Allmännytta har avtal med Elite hotellen vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får man bokningsinformation med bokningskoder av Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Kontakt

placeholder+image
EvaHanna Wittrin
EvaHanna Wittrin är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser, samt programansvarig för Allmännyttans traineeprogram.

Relaterade utbildningar