Kapitalmarknadsfinansiering
Stockholm 17 april
1 deltagare
- +
= 4 600 kr / 6 500 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 20 mars

Allt fler låntagare vill ha flera finansieringskällor och motparter för att minska refinansieringsrisken.

Under dagen går vi igenom banklån, direktlån och lån via kapitalmarknaden. Genom att ge ut egna certifikat och obligationer på kapitalmarknaden kan man idag erhålla mycket attraktiva villkor.

Vi kommer fördjupa oss i emissionsprocessen och vad som krävs före och hur man vårdar sitt låneprogram när det väl är på plats.

SABOs finansutbildning är uppdelad i tre steg för att du ska kunna anpassa den efter din kunskap och de utmaningar du står inför. I tider när många bostadsbolag behöver bygga och låna pengar är det extra viktigt att hålla koll på finanserna. För vad händer om räntan stiger samtidigt som lånestocken behöver expanderas kraftigt?

SABOs finansutbildning

Steg 1 – Finansiering och risker, till dig som är ny inom finansområdet eller för dig som behöver uppdatera dina kunskaper. Här får du praktisk kunskap och de verktyg du behöver för att kunna sköta finansieringen i ett fastighetsbolag.

Steg 2 – Ränteriskhantering på olika sätt, då fördjupar vi oss i hur vi kan arbeta aktivt med ränterisken i praktiken. Steg 2 i utbildningen ligger dagen efter steg 1 för att du ska kunna medverka på båda vid samma tillfälle, om du önskar det.

Praktisk information

Datum och plats
17 april i Stockholm
SABO, Drottninggatan 29
Visa på karta
Pris
4 600 kronor för medlem
6 500 kronor för övriga
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 20 mars
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation.

Medverkande

Mikael Andersson
Skriv ut programmet
Kapitalmarknadsfinansiering
Dag 1 – 9 november
09:00
Samling med kaffe och smörgås
09:30
Vad innebär placering i räntepapper?

Kapitalmarknadens funktionssätt, dess aktörer och finansieringsstrategier

Olika lånelösningar och upplägg

10:45
Bensträckare

Krav, förutsättningar och möjligheter till kapitalmarknadsfinansiering

11:45
Lunch
12:45
Förstudie och etablering av ett program

Företagscertifikat och obligationer

14:30
Kaffe
15:00
Kreditvärdighet samt möjligheter och risker i lånedokumentationen

Gröna obligationer

16:00
Marknadsstatistik
16:30
Uppsummering av dagen

Rekommenderade hotell

Scandic Downtown Camper

Mitt i Stockholm, där storstadens hjärta bultar som allra hårdast, har Scandic öppnat ett nytt signaturhotell för urbana upptäckare. Downtown Camper har promenadavstånd till Centralstationen men även till shopping, restauranger, utflykter, parker och kulturevenemang. Detta är den ultimata basen för upptäcktsresan i storstaden.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Freys Hotel

Välkommen till Freys Hotel, ett charmigt familjeägt hotell. Vårt flaggskepp, med 127 personligt inredda rum har ett fantastiskt läge i hjärtat av Stockholm nära Centralstationen. Ett perfekt utgångsläge för din Stockholmsvistelse! Miljömärkt hotell med Green Key.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Elite Hotel Adlon

Elite Hotel Adlon är beläget på Vasagatan i centrala Stockholm. Byggnaden är i nyklassicistisk stil och härstammar från år 1884. Det anrika hotellet rymmer i dag 111 hotellrum, tre välutrustade mötesrum samt den trevliga restaurangen Kött- & Fiskbaren. Snett över gatan hittar ni även gastropuben The Bishops Arms. Här bor du på bästa läge med ett bekvämt gångavstånd till Stockholms centralstation och Arlanda Express.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Scandic Continental

Från Scandic Continental har du det mest centrala läget i Stockholm, nära till både kultur, shopping och nöjen. Det är ett utmärkt utgångsläge om du ska upptäcka populära attraktioner med gångavstånd till Gamla stan, Kungliga Operan, Stadshuset och Slottet. Kommunikationsmöjligheterna är mycket goda med sitt läge mitt emot Stockholms Centralstation och med möjlighet att nå flygbussar, tåg och tunnelbana direkt från lobbyn. Entré från T-centralen och Vasagatan.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Kontakt

placeholder+image
Maria Gabrielsson
Maria Gabrielsson är expert på finansiering.
placeholder+image
Pernilla Liljestrand
Pernilla Liljestrand är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar