Laddstationer
1 deltagare
- +
= 3 500 kr / 5 300 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 4 maj

Många bostadsföretag får allt fler frågor om möjligheter att ladda elbilar och laddhybrider. Andra företag byter ut sina företagsbilar till laddbilar och installerar laddstationer därtill.

Under den här dagen får du som jobbar med dessa utmaningar inspiration och konkreta tips. Dagen innehåller bla en utblick kring elbilar och laddstationer i Sverige och exempel på affärsmodeller och strategier kring införandet av laddstationer.

Praktisk information

Datum och plats
15 maj i Stockholm
SABO, Drottninggatan 29
Visa på karta
Pris
3 500 kronor för medlem
5 300 kronor för övriga
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 4 maj
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumenation.
Skriv ut programmet
Laddstationer
Dag 1 – 15 maj
09:00
Kaffe och smörgås
09:30
Välkomna och presentation
10:00
Laddstationer för elfordon – standards, lagstiftning och trender

Dagen inleds med en introduktion och överblick om allt från batteritider och priser för energilagring till trender och lagstiftning. Du får också svar på frågor som; Vilka standarder finns för laddstationer i Sverige? Vad bör vi som fastighetsägare tänka på? Hur kan ni som företag tjäna på affären?

Gabriella Castegren, SABO

10:30
5 miljoner elbilar 2050 – vad händer med effekten?

År 2050 kan vi ha 5 miljoner elbilar i det svenska elsystemet. Kommer effekten räcka de kalla vinterdagarna och hur blir det när kärnkraften stänger ner? Vilka lösningar finns det för dig som fastighetsägare?

Joachim Lindborg, Sustainable Innovation

11:15
MKBs affärsmodell för laddinfrastruktur

MKB var tidigt ut med erbjudande till hyresgästerna om laddstation. De har fått pengar via Klimaklivet och har valt en extern leverantör av laddstjänst. Här får du höra hur MKB har resonerat kring sin affärsmodell, hur det har gått och hur de tänker framöver.

Anna Bernstad Saraiva Schott, Projektledare miljöutveckling, MKB

12:00
Lunch
13:00
Att låta en partner administrera laddningen - Ett exempel från Vattenfall

”Att sälja bilbränsle” är inte fastighetsägarens grej – hur kan man göra då? Här får du höra hur en laddoperatör tänker kring destinationsladdning i flerbostadshus. Hur går det till rent praktiskt med ägande av laddstation och vad ska man tänka på vid avtalsskrivande? Hur funkar det mot hyresgäster och vad får fastighetsföretaget ut av detta?

Björn Öster, Partnerutvecklare InCharge, Vattenfall E-Mobility

13:30
Laddstationer i p-hus – hur blir det lönsamt?

Skandiafastigheter har nyligen invigt ett nytt p-hus där det finns 32 laddplatser. Här får du höra hur de har tänkt kring framtiden och hur de får lönsamhet i publika laddstationer.

Göran Andersson, teknisk chef, Skandiafastigheter

14:00
Gruppdiskussioner

Tillsammans diskuterar vi fördelar och nackdelar med olika arbetssätt och metoder.

14:30
Kaffe
14:50
Laddstationer via HBV-avtalet

HBV har ramavtal med Rexel för elprodukter och det finns bla flera olika laddstationer. Här får du höra om vad som finns för avrop kring laddstioner, laststyrning, elsäkerhet och kringtjänster för infrastrukturen.

Nicklas von Schrenk, Rexel

15:20
Avslutande gruppdiskussioner och summering

Fortsättning diskussioner. Målet med passet är att du ska få diskutera och kunna landa i en idé om hur ni i ert företag skulle kunna ta nästa steg.

16:00
Avslut

Rekommenderade hotell

Scandic Downtown Camper

Mitt i Stockholm, där storstadens hjärta bultar som allra hårdast, har Scandic öppnat ett nytt signaturhotell för urbana upptäckare. Downtown Camper har promenadavstånd till Centralstationen men även till shopping, restauranger, utflykter, parker och kulturevenemang. Detta är den ultimata basen för upptäcktsresan i storstaden.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Freys Hotel

Välkommen till Freys Hotel, ett charmigt familjeägt hotell. Vårt flaggskepp, med 127 personligt inredda rum har ett fantastiskt läge i hjärtat av Stockholm nära Centralstationen. Ett perfekt utgångsläge för din Stockholmsvistelse! Miljömärkt hotell med Green Key.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Elite Hotel Adlon

Elite Hotel Adlon är beläget på Vasagatan i centrala Stockholm. Byggnaden är i nyklassicistisk stil och härstammar från år 1884. Det anrika hotellet rymmer i dag 111 hotellrum, tre välutrustade mötesrum samt den trevliga restaurangen Kött- & Fiskbaren. Snett över gatan hittar ni även gastropuben The Bishops Arms. Här bor du på bästa läge med ett bekvämt gångavstånd till Stockholms centralstation och Arlanda Express.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Kontakt

placeholder+image
Anna Treschow
Anna Treschow är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar