Prisdialogen – Inspirationsdag
Stockholm 16 januari 2018
1 deltagare
- +
= 2 500 kr / 2 500 kr
Anmälan
Senast 20 december

Prisdialogen fungerar men vad har varit framgångsfaktorer i välfungerande lokala prisdialoger där alla parter är nöjda?

Välkommen till en Inspirationsdag där vi bjuder in både medlemmar i Prisdialogen och deras kunder. Vi presenterar exempel där dialogen är välfungerande och vilka framgångsfaktorer som finns här. Vi diskuterar olika sätt att ha en välfungerande dialog och bra idéer för er att ta med er hem .

Under dagen kommer vi även att beröra frågeställningar såsom prismodell och prisändringsmodell – vad är det för skillnad och varför det är viktigt? Hur gör man en ny taxekonstruktion och hur kan kunderna vara delaktiga? Varför det är bra att ha skrivna protokoll och varför de ska innehålla synpunkter? Hur kan dialogen ske så att kunderna känner att de har ett skydd mot kraftiga prisökningar?

 

Praktisk information

Datum och plats
16 januari 2018 i Stockholm
SABO AB, Drottninggatan 29
Visa på karta
Pris
2 500 kronor för medlem
2 500 kronor för övriga
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 20 december
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe och lunch
Målgrupp
Du som arbetar med drift och energifrågor

Medverkande

Gabriella Castegren
Dag 1
09:00
Kaffe och smörgås
09:30
Introduktion

Välkomna och presentation av deltagarna. Kort introduktion till Prisdialogen och dess utveckling.

10:00
Prismodeller och prisändringsmodeller – Hur fungerar de?

Under denna sejour reder vi först ut begreppen prismodell och prisändringsmodeller, därefter fördjupar vi oss i hur prisändringsmodellen kan användas för att bidra till en ökad transparens och förutsägbarhet.

11:15
Ny prismodell i samverkan med kunderna

Att införa en ny prismodell är en stor pedagogisk utmaning och kan ibland innebära stora kostnadsförändringar för många kunder. I denna sejour diskuterar hur en sådan förändring kan genomföras på ett bra sätt.

12:00
Lunch
13:00
En välfungerande dialog och framgångsfaktorer bakom detta

Medlemmar berättar om sina lokala Prisdialoger, vad som fungerat bra och mindre bra. Prisdialogen centralt ger sin bild av vad som fungerat bra och mindre bra och vi diskuterar frågan gemensamt.

14:15
Kaffe
14:30
Diskussion i smågrupper kring vad som skapar en bra lokal Prisdialog

Dagen avslutas med diskussion i smågrupper, där varje grupp leds av representanter från Prisdialogen centralt.

15:45
Summering av dagen och avslut

Rekommenderade hotell

Scandic Downtown Camper

Mitt i Stockholm, där storstadens hjärta bultar som allra hårdast, har Scandic öppnat ett nytt signaturhotell för urbana upptäckare. Downtown Camper har promenadavstånd till Centralstationen men även till shopping, restauranger, utflykter, parker och kulturevenemang. Detta är den ultimata basen för upptäcktsresan i storstaden.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Freys Hotel

Välkommen till Freys Hotel, ett charmigt familjeägt hotell. Vårt flaggskepp, med 127 personligt inredda rum har ett fantastiskt läge i hjärtat av Stockholm nära Centralstationen. Ett perfekt utgångsläge för din Stockholmsvistelse! Miljömärkt hotell med Green Key.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Elite Hotel Adlon

Elite Hotel Adlon är beläget på Vasagatan i centrala Stockholm. Byggnaden är i nyklassicistisk stil och härstammar från år 1884. Det anrika hotellet rymmer i dag 111 hotellrum, tre välutrustade mötesrum samt den trevliga restaurangen Kött- & Fiskbaren. Snett över gatan hittar ni även gastropuben The Bishops Arms. Här bor du på bästa läge med ett bekvämt gångavstånd till Stockholms centralstation och Arlanda Express.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Scandic Grand Central

Hotell Scandic Grand Central är ett trendigt och modernt hotell i centrala Stockholm med närhet till shopping, restauranger och kommunikation via Stockholm Centralstation. Centralt placerad i korsningen Kungsgatan-Vasagatan ligger hotell Scandic Grand Central i en klassisk byggnad med imponerande 130 år på nacken. Lokaltrafik med tåg, tunnelbana, buss samt Arlanda Express finns nära till hands men för dig som önskar upptäcka stan till fots har du shopping, restauranger och nöjesliv bara runt hörnet. I hotellobbyn kan du sjunka ned i en av våra sköna fåtöljer med en drink eller koppla upp din laptop med fritt wi-fi. Varför inte njuta av god mat i bistrodelen som även erbjuder livemusik. Svanenmärkt.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Scandic Continental

Från Scandic Continental har du det mest centrala läget i Stockholm, nära till både kultur, shopping och nöjen. Det är ett utmärkt utgångsläge om du ska upptäcka populära attraktioner med gångavstånd till Gamla stan, Kungliga Operan, Stadshuset och Slottet. Kommunikationsmöjligheterna är mycket goda med sitt läge mitt emot Stockholms Centralstation och med möjlighet att nå flygbussar, tåg och tunnelbana direkt från lobbyn. Entré från T-centralen och Vasagatan.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Nordic Light Hotel

Nordic Light Hotel ligger bara några steg från Centralstationen i Stockholm och har 175 hotellrum. Gratis wifi och en stor frukost med hemgjorda marmelader, nygräddade våfflor och till största del ekologiska ingredienser ingår alltid när du bor hos oss. Hotellet är medlem i Design Hotels™ och präglas av ljusets, konstens och människornas skiftningar och nyanser. Läget är svårslaget invid kommunikationer som Arlanda Express, shopping, krogar och stadens pulserande hjärta. The Crooked Leg, hotellets egen restaurang och bar, erbjuder utsökta drinkar, rak och ärlig mat samt en dekadent brunch på helgerna. Hotellobbyn är en kreativ plats där skön musik möter utvalda arbetande konstnärer och där avslappnade affärsmöten blandas med gäster från hela världen.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Kontakt

placeholder+image
EvaHanna Wittrin
EvaHanna Wittrin är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser, samt programansvarig för Allmännyttans traineeprogram.

Relaterade utbildningar