SABOs Finansdag
1 deltagare
- +
= 4 600 kr / 6 500 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 16 maj

Allmännyttans mötesplats för dig som arbetar med branschens finans- och fastighetsfrågor.

Välkommen till en spännande heldag med fokus på de mest aktuella finansfrågorna.

Dagen inleds med två intressanta talare som ger sin bild av den ekonomiska utvecklingen i Sverige och omvärlden. Kerstin af Jochnick, förste vice riksbankschef, är först ut därefter tar Olof Manner Swedbanks chef på makroanalys vid för att prata om demografiska förändringar i fastighetsbranschen.

Under eftermiddagen får vi höra om en ny finansieringskälla, Nordiska Investeringsbanken, och ett nytt smarta upplägg ifrån Linköpings-gruppen. Vi får även en rapport ifrån fastighetsmarknaden idag och djupare analys av vilka nya risker man bör vara särskilt uppmärksam på.

Avslutningsvis får vi lyssna på Ida Hult, etnolog, journalist och futurist om hur hon ser på framtidens boende och miljö.

Praktisk information

Datum och plats
7 juni i Stockholm
Haymarket by Scandic, Hötorget 13-15
Visa på karta
Pris
4 600 kronor för medlem
6 500 kronor för övriga
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 16 maj
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår lunch, kaffe och mingel med dryck och tilltugg.
Målgrupp
Ledningsgrupper, bolagsstyrelser och tjänstemän som arbetar med finans och fastighetsfrågor.

Medverkande

Maria Gabrielsson
Arbetar sedan hösten 2009 på SABO med allt som rör finansiering av kommunala fastighetsbolag.Har tidigare arbetat på Stockholmshem i 13 år som finanschef.
Kerstin af Jochnick
Olof Manner
Johan Ersson
Adam Lidén
Tore Emanuelsson
Simon Granit
Sofie Moosberg
Elin Kennerud
Bo Nordlund
Tekn dr. Redovisnings- och värderingsspecialist inom fastighetsområdet. Bo är verksam på KTH (f.n. 20 %) och i egna bolaget BREC- Bo Nordlund REC AB och har tidigare bl.a. varit verksam som auktoriserad revisor och fastighetsanalytiker på bank.
Karin Zakariasson
Ida Hult
Skriv ut programmet
SABOs Finansdag
Dag 1 – 7 juni
09:00
Kaffe och smörgås
09:40
10:30
Bensträckare
10:45
Demografiska förändringar i fastighetsbranschen
12:00
Lunch
13:30
Linköpingsgruppen – en ny konstellation som ger helt nya finansieringsmöjligheter?
14:00
Bensträckare
14:15
Nuläget på fastighetsmarknaden och nya risker att beakta
15:00
Kaffe
15:30
Hur lever och bor vi om 10 år?

Ida Hult drivs av att förstå samtiden och skapa framtiden. Hennes inspirerande föreläsningar handlar om framtid, vision, innovation, konsumenter och digitalisering.

Ida Hult började jobba med futurism 2006. Sedan dess har hon varit rådgivare åt några av världens största och mest intressanta bolag. Hon är specialiserad på övergripande visioner som t.ex. samarbetet med IKEA (Life at Home), SEB (Enkla vardagen) och Ericsson (Social Web of Things). Hon har också tagit fram konsumentstrategier för E.ON, Carlsberg och Arla Foods och utbildat cheferna på Ikea, ICA och Rimi om hur man leder och skapar i en föränderlig tid.

Hennes uppdrag som rådgivare är att förutse vad vi ska vilja köpa eller hur vi kommer att agera om 5-10 år. Ida Hult översätter livsstil och beteenden till fungerande affärsstrategier och intressanta berättelser.

Ida Hult, Ida Hult, etnolog och journalist
16:40
Mingel med dryck och snittar

Rekommenderade hotell

Scandic Downtown Camper

Mitt i Stockholm, där storstadens hjärta bultar som allra hårdast, har Scandic öppnat ett nytt signaturhotell för urbana upptäckare. Downtown Camper har promenadavstånd till Centralstationen men även till shopping, restauranger, utflykter, parker och kulturevenemang. Detta är den ultimata basen för upptäcktsresan i storstaden.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Freys Hotel

Välkommen till Freys Hotel, ett charmigt familjeägt hotell. Vårt flaggskepp, med 127 personligt inredda rum har ett fantastiskt läge i hjärtat av Stockholm nära Centralstationen. Ett perfekt utgångsläge för din Stockholmsvistelse! Miljömärkt hotell med Green Key.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Elite Hotel Adlon

Elite Hotel Adlon är beläget på Vasagatan i centrala Stockholm. Byggnaden är i nyklassicistisk stil och härstammar från år 1884. Det anrika hotellet rymmer i dag 111 hotellrum, tre välutrustade mötesrum samt den trevliga restaurangen Kött- & Fiskbaren. Snett över gatan hittar ni även gastropuben The Bishops Arms. Här bor du på bästa läge med ett bekvämt gångavstånd till Stockholms centralstation och Arlanda Express.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Kontakt

placeholder+image
Maria Gabrielsson
Maria Gabrielsson är expert på finansiering.
placeholder+image
Pernilla Liljestrand
Pernilla Liljestrand är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar