Strategiskt hållbarhetsarbete i allmännyttan
Stockholm 13 juni
1 deltagare
- +
= 4 400 kr / 6 400 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 14 maj

Ny mötesplats med framtiden i fokus

Det blir allt viktigare att jobba med hållbarhet i bred bemärkelse. Många har jobbat med miljöfrågor i många år men frågan är större och kraven ökar. Exempelvis genom nya krav på hållbarhetsrapportering som påverkar många SABO-företag.

Hur hantera alla tre delar?

FNs hållbarhetsmål, Agenda 2030, är nu integrerade i både den svenska regeringens arbete och i europeisk lagstiftning. Allt fler företag måste jobba med alla delar av hållbarhet; ekologi, ekonomi och sociala frågor. I praktiken innebär det ofta en konflikt mellan dessa tre aspekter. Som allmännyttigt bostadsföretag handlar det om att skapa förståelse för helheten och att hitta ett gemensamt fokus i företaget. Men hur?

Konkreta tips och erfarenhetsutbyte

Tanken med den här dagen är att ge dig, som jobbar direkt med hållbarhet eller har ett ledningsansvar, ny kunskap och inspiration. Du får goda exempel på hur andra har integrerat hållbarhet i sin verksamhet och träffar andra i allmännyttan som jobbar med samma frågor. Målet är att du ska komma hem med konkreta tips och verktyg för att på allvar kunna jobba strategiskt med hållbarhet långsiktigt.

Praktisk information

Datum och plats
13 juni i Stockholm
At Six, Brunkebergstorg 6
Visa på karta
Pris
4 400 kronor för medlem
6 400 kronor för övriga
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 14 maj
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation.

Medverkande

Fredrik Bauer
Fredrik Bauer är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser, moderator och facilitator.
Parul Sharma
Karl Törnmarck
Chris Österlund
Therese Berg
Tobias Lindbergh
Krister Lundgren
Skriv ut programmet
Strategiskt hållbarhetsarbete i allmännyttan
Dag 1 – 13 juni
09:30
Kaffe och smörgås
10:00
Välkommen

Presentation av deltagare och diskussion i grupper om aktuella utmaningar.

Fredrik Bauer, Moderator, SABO
10:20
Näringslivet och Agenda 2030

De globala målen för hållbar utveckling påverkar alla företag. Du får kunskap om vad de 17 målen innebär och inspiration för hur ni kan jobba med dem som en helhet. Parul Sharma är en av de mest inflytelserika CSR experterna i Norden och rankades bl.a. som Sveriges mäktigaste person, näst efter Per Bolund, inom hållbarhet i Sverige av Veckans Affärer 2018. Hon ger dig överblick och kunskap till direkt nytta.

Parul Sharma, Ordförande i Samhällsbyggnassektorns Etiska Råd och rektor vid the Academy for Human Rights in Business.
11:15
Aktuellt från SABO

I januari bildades SABOs hållbarhetsteam med målet att tydliggöra arbetet med hållbar utveckling i större utsträckning. Du får del av vad som har hänt sedan dess, hur arbetet går och hur planeringen ser ut framåt. Under konferensen konkretiserar vi även tillsammans vad SABO kan göra mer för att stödja medlemsföretagen i sitt arbete.

Karl Törnmarck, Ansvarig internationella frågor & hållbarhet, SABO
11:40
Agenda 2030 i vårt strategiska arbete – så jobbar Botkyrkabyggen

I Botkyrkabyggen används FNs hållbarhetshetsmål som ett verktyg för både strategi- och verksamhetsarbete. Ta del av deras erfarenheter av att identifiera vilka mål företaget arbetar med på vilket sätt och hur de jobbar med Gap-analys för att upptäcka vilka mål de behöver jobba mer med och på vilket sätt.

Chris Österlund, Vd, AB Botkyrkabyggen
12:10
Lunch
13:10
Hållbarhet i nyproduktion – Nytt verktyg

Riksbyggen har utvecklat ett nytt hållbarhetsverktyg för att styra och visualisera åtgärder för miljömässig och social hållbarhet i nybyggnadsprojekt. Hållbarhetsverktyget består av tio områden, till exempel ekosystemtjänster, sociala frågor, energi och mobilitet. Hör om Riksbyggens arbete och ta med dig konkreta idéer till ert arbete på hemmaplan.

Therese Berg, Hållbarhetschef, Riksbyggen
13:45
Hållbarhet - en förutsättning för framtida finansiering?

Långivare tar allt större hänsyn till hållbarhetsrisker och allt färre finansiärer intresserar sig för nyproduktion eller upprustning som inte uppfyller deras hållbarhetskriterier. Grön finansiering ger bättre lånevillkor redan i dag och under det här passet får du en framtidsspaning från finansmarknaden. Ta del av vad bankerna behöver för sina beslut och hur ni kan hantera detta framöver.

Tobias Lindbergh, Head of Sustainable Finance Handelsbanken Debt Capital Markets
14:15
Kaffe
14:45
Hur prioriterar ni ert hållbarhetsarbete? – erfarenheter från Förbo

I Mölnlycke rapporterar bostadsföretaget sitt hållbarhetsarbete utifrån den internationella standarden Global Reporting Initiative, GRI. Genom att göra en väsentlighetsanalys identifierar de hållbarhetsfrågor där de kan göra störst påverkan och får samtidigt stöd i sin verksamhetsutveckling. Dra nytta av deras erfarenheter för er utveckling.

Krister Lundgren, Inköps- och miljöchef, Förbo AB
15:15
Hur skapa ett tydligt fokus och gemensam målbild i företaget?

Gruppdiskussion utifrån konkreta frågeställningar som ger dig en tydlig idé om vad och hur ni kan ta nästa steg i hållbarhetsarbetet i ert företag.

16:00
Summering av dagen
16:15
Dagen avslutas

Rekommenderade hotell

Scandic Downtown Camper

Mitt i Stockholm, där storstadens hjärta bultar som allra hårdast, har Scandic öppnat ett nytt signaturhotell för urbana upptäckare. Downtown Camper har promenadavstånd till Centralstationen men även till shopping, restauranger, utflykter, parker och kulturevenemang. Detta är den ultimata basen för upptäcktsresan i storstaden.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Freys Hotel

Välkommen till Freys Hotel, ett charmigt familjeägt hotell. Vårt flaggskepp, med 127 personligt inredda rum har ett fantastiskt läge i hjärtat av Stockholm nära Centralstationen. Ett perfekt utgångsläge för din Stockholmsvistelse! Miljömärkt hotell med Green Key.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Elite Hotel Adlon

Elite Hotel Adlon är beläget på Vasagatan i centrala Stockholm. Byggnaden är i nyklassicistisk stil och härstammar från år 1884. Det anrika hotellet rymmer i dag 111 hotellrum, tre välutrustade mötesrum samt den trevliga restaurangen Kött- & Fiskbaren. Snett över gatan hittar ni även gastropuben The Bishops Arms. Här bor du på bästa läge med ett bekvämt gångavstånd till Stockholms centralstation och Arlanda Express.

Besök deras hemsida.

Visa karta.

Kontakt

placeholder+image
Fredrik Bauer
Fredrik Bauer är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser, moderator och facilitator.
placeholder+image
Petra Bondesson
Petra Bondesson är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar